KRIZNI ŠTAB FMZ-OPĆINA STARI GRAD: Relaksiranje mjera traži još veći angažman lokalne zajednice
KRIZNI ŠTAB FMZ-OPĆINA STARI GRAD: Relaksiranje mjera traži još veći angažman lokalne zajednice
Objavljeno: 08.05.2020 ; Ažurirano: 12.05.2020

Načelnica Štaba civilne zaštite Općine Stari Grad Sarajevo Lejla Dizdarević posjetila je danas Krizni štab/stožer Federalnog ministarstva zdravstva s ciljem razmjene iskustava, ideja i stavova, a povodom relaksiranja mjera koje su donesene, kao i onih koje će uslijediti u narednom periodu te njihovog prenošenja na lokani nivo. 

“Želim istaći da je Općina Stari Grad Sarajevo tokom proteklog perioda imala dobru saradnju i kontakte sa Kriznim štabom Federalnog ministarstva zdravstva. Došlo je vrijeme da se situacija može relaksirati, a novo relaksiranje mjera traži još veći angažman lokalne zajednice, posebno imajući u vidu da je stara jezgra Sarajeva u našoj općini i da su za našu lokalnu zajednicu vrlo bitni oporavak turizma i privrede”, kazala je Lejla Dizdarević potrcrtavajući opredijeljenost ove lokalne zajednice da sve bude provedeno u najboljem redu poštujući sve mjere sigurnosti i preporuke koje će uslijediti. 

Član  Kriznog štaba/stožera Federalnog ministarstva zdravstva i pomoćnik ministra za javno zdravlje dr. Goran Čerkez istaknuo je važnost saradnje s lokalnim nivoima, posebno u vremenu koje predstoji:

“Krizni štab je tokom krize imao veoma dobre saradnje sa lokalnim nivoima koji su se obraćali za instrukcije i s kojima smo razmjenjivali informacije, zajednički smo provodili mjere i pratili se s idejama, te s lokalnog nivoa dobijali korisne informacije za dalje postupanje. Među tim lokalnim zajednicama je svakako i Općina Stari Grad Sarajevo koja će i u periodu koji je pred nama pratiti situaciju i koja uz staru jezgru ima veliki broj ljetnih bašti, obdaništa, mrežu javnog prevoza, te veliki broj starijeg stanovništva, tako da će daljnja razmjena informacija u tom kontekstu biti od velikog značaja”, kazao je dr. Čerkez.