Naredbe Kriznog stožera/štaba Federalnog ministarstva zdravstva
Objavljeno: 11.04.2020 ; Ažurirano: 03.10.2020

Naredbe Kriznog stožera/štaba Federalnog ministarstva zdravstva u cilju praćenja situacije i poduzimanja mjera radi sprječavanja i ranog otkrivanja eventualnog slučaja bolesti izazvane novim koronavirusom (COVID-19).  


Na 176. žurnoj sjednici Vlade Federacije BiH koja je održana 29.05.2020. godine, Vlada Federacije BiH je na prijedlog Federalnog stožera civilne zaštite, donijela Odluku o proglašenju prestanka stanja nesreće uzrokovanog pojavom koronavirusa (COVID-19) na području FBiH. Temeljem citirane Odluke stanje prirodne nesreće prestaje sa danom 31.05.2020. godine, a zaključno sa 31.05.2020. godine prestaju važiti sve naredbe Federalnog stožera civilne zaštite, a time i ranije naredbe Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva koje su donijete do 12.03.2020. godine.


U cilju zaštite zdravlja javnog zdravlja stanovništva, te uzimajući u obzir činjenicu da se i dalje prijavljuju slučajevi COVID-19 na području FBiH, Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva (FMZ), kao i krizni stožeri kantonalnih ministarstava zdravstva nastavljaju obavljati svoje aktivnosti sukladno zakonima iz područja zdravstva kao i procjenama epidemiološke situacije u FBiH. To podrazumijeva i da Krizni stožer FMZ donosi naredbe i odluke koje su obvezujuće za krizne stožere kantonalnih ministarstva zdravstva, zdravstvene ustanove i privatnu praksu, te pravne i fizičke osobe.Preuzimanja