SVI BROJEVI NA JEDNOM MJESTU: Centri za mentalno zdravlje širom FBiH na raspolaganju su vam za psihološku podršku putem telefona
Objavljeno: 15.04.2020 ; Ažurirano: 16.04.2020

Centri za mentalno zdravlje u domovima zdravlja u Federaciji Bosne i Hercegovine prilagodili su svoj rad novonastaloj situaciji i stavili se građanima i građankama na raspolaganje za psihološku podršku putem telefona za vrijeme i poslije radnog vremena, a oni centri koji su bili u mogućnosti organizirali su ovu podršku 24 sata i vikendom.  "Moramo se osvrnuti i na problematiku koja se tiče stanja mentalnog zdravlja mladih i odraslih. Mogu se javiti problemi depresije, mogu biti problemi anksioznosti, jer jednostavno duža vremenska zatvorenost nije nešto što prija svakome. Mi ćemo biti cijelo vrijeme uz vas ako bude bilo kakva potreba zdravstvenog sistema, da vam damo podršku i kroz centre za mentalno zdravlje koji su na vašoj usluzi", kazao je nedavno pomoćnik federalnog ministra zdravstva dr. Goran Čerkez, ističući važnost centara za mentalno zdravlje u novonastaloj situaciji.
Kontakt-telefone i radno vrijeme centara za mentalno zdravlje koji su vam na raspolaganju možete naći u PDF dokumentu OVDJE i u sljedećoj tabeli:
Preuzimanja